Målning med Burman

Denna vecka ska vi ha målaren, fönsterrenoverararen och tidigare byggnadsvårdseleven Mikael Burman som lärare. Det är ett digert schema, så vi kommer nog att lära oss massor.
 
Idag hann vi med att tömma verkstan på grejer, slipa och spackla 2 väggar och lägga limfärg i blöt. Och då börjar vi ändå sent på måndagar med måndagsmöte och allt.
 
 
Våra renoverade fönster får ännu stå lite i vägen tills vi får upp dem i byggnaden igen. Nedan visar Burman hur vi ska sätta lumppapp på verktygsväggen. Vi ska ha rutor om 50x50 som vi kommer att måla med limfärg. Sedan blir det schablonmålning med äggoljetempera.
 
 
På väggen bredvid min snickarbänk kommer vi att träna lite bredspackling innan vi sätter tapet. Spackla ej med finspackel eller annat vitt spackel, tipsar Burman. Och för guds skull - kom ihåg att slipa mellan varje spackling. Och sopa bort dammet. Alltid spackla två gånger. Det är nytt för mig. Kan väl till och med hända att jag glömt slipa ordentligt... Men, med de nya tipsen om hur en använder kanterna på spackelspaden kommer det ju knappt att behövas. ;-)
 
 
Här förbereds morgondagens färgblandning. Krita läggs i blöt. Den ska ligga som en konformad topp i vattnet över natten. I morgon ska det läggas i tapetklister. Helst med cellulosalim.
 
 
 
 

Kommentarer
  • Till bloggens startsida

  • Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback